3 veel voorkomende hulpmiddelen in de thuiszorg

Geplaatst op

Het is vaak zo dat men in de thuiszorg vaak gebruik maakt van verschillende hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat het voor het werk van de zorgverlener en de ondersteuning van de patiënt zo voorspoedig mogelijk verlopen. Er zijn een aantal veel voorkomende hulpmiddelen die daarbij van enorme toegevoegde waarde kunnen zijn. Omdat zowel de patiënt als de zorgverlener hier wat aan heeft, hebben we deze blog geschreven voor beide doelgroepen en hopelijk kunnen we met de in deze blog geleverde informatie iemand voorzien van nieuwe kennis.

1 Braces

Braces zijn manieren om ervoor te zorgen dat bepaalde spieren en gewrichten minder worden belast. Op die manier is het mogelijk dat een bestaand letsel sneller natuurlijk kan herstellen. Het kan ook dienen om ervoor te zorgen dat eventueel letsel kan worden voorkomen. Een preventieve brace kan helpen wanneer een zorgverlener bijvoorbeeld veel moet tillen wanneer een patiënt bijvoorbeeld niet in staat is om zichzelf te wassen en de zorgmedewerker hem of haar moet tillen naar de badkamer en daar de verschillende handelingen moet uitvoeren. Een brace voor je onderrug kan hierbij erg helpen. Kijk op de website van MijnBrace voor goede rugbraces.

2 Traplift

Wanneer er sprake is van een patiënt die niet meer in staat is om zelf de trap op te lopen, dan kan dat een probleem zijn wanneer deze niet in een appartement of bungalow woont. Hiervoor zijn gelukkig oplossingen zoals een traplift. Je hoeft niet per se een rechte trap te hebben. Ook de trappen die je het meeste ziet in Nederland, een trap die in een bocht naar beneden of naar boven draait, kan voorzien worden van een traplift. 

3 Tillift

Tilliften zijn ervoor bedoeld om ervoor te zorgen dat wanneer iemand uit bed moet komen die dat niet meer goed zelf kan, dat de zorgverlener dit dan op een prettige manier kan overnemen. Een tillift kan hier enorm bij helpen aangezien het niet altijd even eenvoudig is om iemand uit een bed te tillen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van informatie over de thuiszorg en aanverwante gezondheidsonderwerpen.

Contactgegevens

Via info @ amstellandthuiszorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden