Cosmetische behandelingen op latere leeftijd

Geplaatst op

Het lijkt tegenwoordig wel op dat cosmetische behandelingen vooral op jongeren gericht zijn. Dat komt omdat in de jongerencultuur veel reclame wordt gemaakt voor cosmetische behandelingen als fillers en Botox. Dit denken is natuurlijk in Amerika begonnen, maar heeft door de jaren heen ook Europa en de rest van de wereld bereikt. 

Je zou bijna vergeten dat de behandelingen bedacht zijn om veroudering enigszins te beteugelen. Vroeger waren de beloftes overigens een stuk groter, denk bijvoorbeeld aan het idee dat men toen dacht dat je nooit ouder hoefde te worden. Tegenwoordig is het veel meer het opfrissen van het uiterlijk. We gaan er in deze blog meer over vertellen.

Cosmetische behandelingen voor opfrissing 

Het is gemakkelijk om cosmetische behandelingen te ondergaan die je uiterlijk opfrissen. Veel oudere houden ervan om af en toe iets te laten doen in de vorm van Botox of fillers. Aan de lippen of het voorhoofd worden er nog wel eens behandelingen gedaan. Niet meer wordt de zaak platgespoten, maar opgefrist. Natuurlijk bestaan er nog wel behandelingen die heftig zijn, zoals een facelift op operatieve wijze, maar er bestaan ook steeds meer manieren om resultaten te halen op een non-operatieve wijze. Dat zijn nu juist de behandelingen die ouderen vaak laten doen. Men is er zich van bewust dat de ouderwetse benadering (de eeuwige jeugd door gezichten strak te trekken of spieren plat te spuiten) niet meer werkt en ook niet echt realistisch was. 

Cosmetische tandartsbehandelingen

Ouderen laten ook vaak bepaalde cosmetische behandelingen doen bij de tandarts (jongeren overigens ook). Denk bijvoorbeeld aan facings, dat zijn schildjes die rond de tanden geplaatste worden. Gemaakt van composiet of porselein. De eerste variantie is goedkoper dan de tweede. 

Daarbij is het mogelijk om je tanden te laten bleken. Dit zorgt ervoor dat ze weer witter ogen. Dat zorgt voor een jongere look. Het is mogelijk om de genoemde behandelingen te combineren zodat maximale resultaten behaald kunnen worden. 

Neem er eens contact over op met tandarts utrecht

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van informatie over de thuiszorg en aanverwante gezondheidsonderwerpen.

Contactgegevens

Via info @ amstellandthuiszorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden