De mythes van (liquid) facelifts ontkracht

Geplaatst op

Steeds meer mensen overwegen een (liquid) facelift, maar stuiten steeds weer op bepaalde mythes die hen afschrikt. Veel van deze mythes zijn onjuist en daarom laten we in dit blog de gekste mythes zien die we wel eens horen. 

Mythe 1: je moet oud zijn voor het beste effect

De ideale leeftijd voor een facelift bestaat niet. Uiteraard is het waar dat het normale verouderingsproces ervoor zorgt dat de gezichtshuid en de onderliggende spieren na verloop van tijd verslappen. Het is dan ook waar dat de grootste vraag van mensen vanaf 40 jaar komt. Dit wil alleen niet zeggen dat het ook daadwerkelijk beter werkt voor deze leeftijdscategorie. De trend is dat fillers etc. steeds toegankelijker worden en er steeds meer mensen van onder de 40 jaar interesse krijgen in een facelift. Het gaat bij hen echter voornamelijk om de liquid facelift en niet de operatieve, volledige facelifts.

Vroegtijdige veroudering kan worden veroorzaakt door een aantal factoren: 

  1. Overmatige blootstelling aan de zon
  2. Roken
  3. Slechte leefgewoonten 
  4. Slechte hydratering
  5. Genetische redenen

Belangrijker nog is dat de huid van iedereen anders is en dat dit van invloed is op hoe snel de jonge uitstraling vermindert. Dit kan bij iemand van 40 bijvoorbeeld erger zijn dan bij iemand van 50. Feit is dat je altijd in overleg moet met een professional die kijk heeft op jouw persoonlijke situatie. 

Mythe 2: er is maar één soort facelift

De gezichten van geen enkele patiënt zijn hetzelfde, zoals hierboven al vermeld. Elke patiënt heeft een compleet andere gezichtsanatomie en -kenmerken, verouderingspatronen van het gezicht en doelen voor de operatie. Er zijn veel facelifttechnieken, die allen hun eigen voordelen hebben. Denk hierbij aan:

  1. Botox
  2. Liquid facelift
  3. Fillers

Welke facelift in jouw situatie het beste werkt, hangt af van de eerder genoemde factoren. Om dit goed te kunnen beoordelen is inzicht van een professional nodig. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van informatie over de thuiszorg en aanverwante gezondheidsonderwerpen.

Contactgegevens

Via info @ amstellandthuiszorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden