Ga de strijd aan tegen wallen met fillers onder de ogen!

Geplaatst op

Veel mensen gaan met fillers onder ogen de strijd aan tegenvallen. Vroeger waren we nog overgeleverd aan de grillen van de natuur als het gaat om ouder worden, maar tegenwoordig hoeft dit allemaal niet meer. In deze blog gaan we je vertellen wat je hebt aan fillers. Lees snel verder om je te laten inspireren.

Wat zijn fillers?

Veel mensen zijn de afgelopen jaren behandeld met fillers, dit zijn injecties met een lichaamseigen stof, namelijk het hyaluronzuur. Zo is het mogelijk om weer volume terug te brengen in de huid. Volumeverlies is een symptoom van het ouder worden van de huid in sommige gevallen. De fillers trekken na geïnjecteerd te zijn (volledig pijnloos, zeker met de verdovingszalf) vocht aan in de huid. Dit vocht vult bepaalde leegtes weer op. 

Waarom werken fillers bij wallen? 

Het hyaluronzuur trekt vocht aan en vult de wallen weer mooi op met lichaamseigen vocht. Zo oog je weer jaren jonger, want wallen laten je echt wel ouder lijken dan je werkelijk bent. 

Wat is het voordeel van fillers? 

Er zijn tal van voordelen verbonden aan fillers. Zo is het een niet-operatieve behandeling die relatief kort duurt en waarvan je niet weken hoeft te herstellen. Sterker nog, je staat dezelfde middag (na hooguit een uurtje) al weer buiten op de stoep van de kliniek. Zo kun je de rest van de dag rustig andere dingen doen. Daarmee is de behandeling met fillers in vele gevallen een mooi alternatief voor de ooglidcorrectie, welke een licht operatieve behandeling is. 

Hoe weet ik of de arts of kliniek betrouwbaar is? 

Helaas is er in de cosmetische industrie ook voldoende bedrog en oplichterij aanwezig. Je zult dus moeten kiezen voor een betrouwbare arts of kliniek. Dit kun je heel goed doen aan de hand van Google-recensies, verhalen van ex-cliënten, je eigen observaties door met een arts te gaan praten en de kliniek eerst eens te bezoeken. 

Vanaf 1 juli 2019 is de ‘cosmetisch arts KNMG’ (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst) een beschermde titel. De cosmetische geneeskunde is vanaf deze datum erkend als geneeskundig profiel. Artsen die deze beschermde titel hebben, staan ingeschreven in het profielregister van de KNMG. Zo kun je als patiënt opzoeken of je arts daadwerkelijk bevoegd en bekwaam is om cosmetische behandelingen uit te voeren. De NVCG, Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde, heeft een website waarop je dit kunt checken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van informatie over de thuiszorg en aanverwante gezondheidsonderwerpen.

Contactgegevens

Via info @ amstellandthuiszorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden