Hoe bereid je je kind voor op de tandarts?

Geplaatst op

Wanneer je een kind hebt zal het op een gegeven moment naar de tandarts moeten. Maar hoe zorg je ervoor dat je kind hier goed op voorbereid is? In deze blog geven we een aantal tips!

Kennismaken met de tandenborstel

Voordat je kind één jaar wordt zijn er een aantal dingen die je kunt doen, om je kind te laten wennen aan het onderhouden van het gebit. Je kunt de borstel natmaken met wat water met eventueel een klein beetje kindertandpasta, door het lekkere smaakje hiervan stimuleer je het poetsen. Hier kan je al mee beginnen, ook al heeft je kind nog geen tanden. Wanneer de tandjes doorkomen, komt het vaak voor dat kinderen op de borstel bijten en sabbelen. Dit is geen probleem. Op deze manier kan je kind wennen aan de borstel en je kunt het zelf helpen met het poetsen. 

Leren poetsen

Je kunt je kindje steeds meer zelf laten poetsen, zodat hij of zij doorkrijgt hoe de bewegingen gaan en hoe het werkt. Wanneer je kind al veel tanden heeft kan je helpen door nadat het zelf heeft gepoetst, zelf even na te poetsen. Op deze manier weet je zeker dat de tanden goed schoon zijn.

Meenemen naar de tandarts

Het is natuurlijk heel anders wanneer een vreemde in je mond kijkt, poetst en boort. Als je kind dat ineens overkomt, kan dat best eng zijn. Daarom is het een goed idee om je kind alvast mee te nemen naar de tandarts rotterdam. Hier kan je mee beginnen wanneer je kind bijna begint aan het tweede levensjaar. Laat hem of haar dan even kijken hoe het er aan toe gaat bij de tandarts. Probeer zelf ook zo ontspannen mogelijk te zijn. Als jij dit bent is je kind dit ook!

Zelf naar de tandarts

Wanneer je kind twee jaar wordt is het melkgebit zo goed als volgroeid. Dan is het dus ook verstandig om je kind zelf kennis te laten maken met de tandarts. Een regelmatige controle is dan ook belangrijk, op deze manier kan je kind eraan wennen dat het naar de tandarts moet. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van informatie over de thuiszorg en aanverwante gezondheidsonderwerpen.

Contactgegevens

Via info @ amstellandthuiszorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden