Ik neem een begrafenisverzekering, kan ik dan ook gecremeerd worden?

Geplaatst op

Een verzekering nemen voor je eigen overlijden. Niet het meest leuke onderwerp. Natuurlijk wel erg belangrijk. Nabestaanden laten zitten met een onverzekerde overleden geliefde is natuurlijk erg vervelend. Er komt een moment in je leven dat je een dergelijke verzekering gaat afsluiten. Meestal als je niet meer bij je ouders verzekerd kunt zijn. Meestal na je achttiende verjaardag. Er zijn ook mogelijkheden om tot je 25ste verjaardag bij je ouders meeverzekerd te zijn. Je kijk op afscheid nemen en overlijden kan natuurlijk door de jaren heen veranderen. Je wordt ouder en je voorkeur om begraven te worden, kan veranderen in een wens om gecremeerd te worden. Geen probleem zou je denken, maar wat als je een begrafenisverzekering hebt?

70 procent van de Nederlanders


Veel mensen kiezen dan ook voor een uitvaartverzekering. Ongeveer 70 procent van de Nederlandse bevolking kiest hiervoor. Je kunt dan tijdens je leven al het een en ander vastleggen voor de nabestaanden. De wensen die je hebt leg je dan vast, zodat de nabestaanden zich naast hun verdriet niet ook nog af hoeven te vragen wat je wensen waren. Een plan dat je opgeeft aan de uitvaartverzekering mag wanneer dan ook gewijzigd worden. Dat betekent dat je tijdens je leven best mag veranderen wat betreft de kwestie begraven of cremeren.

Uitvaartpolis

Wanneer je een begrafenisverzekering hebt dan dekt dit de kosten van een begrafenis. In sommige gevallen is er in de begrafenispolis opgenomen dat het ook de kosten van een crematie dekt. Kijk dus je polis goed na. Mocht je niet veel wijzer worden wanneer je de polis bekijkt, neem dan contact op met je verzekering. Zij zullen je kunnen uitleggen welke mogelijkheden er zijn. Neem nooit genoegen met een woordelijke toezegging, maar laat je wensen op papier zetten. Dit is voor de nabestaanden ook heel praktisch. Zo weten ze wat ze moeten regelen na je overlijden. Het kan zo maar zijn dat er in je polis staat dat de verzekering alleen maar een begrafenis dekt, denk dan na over een overstap naar een begrafenisverzekering.

Er zijn verschillende opties mogelijk en het is zeker de moeite waard je te verdiepen in de verschillende polissen en mogelijkheden binnen die polis. Bij sommige polissen moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bij andere verzekeringen weer niet. De hoeveelheid die je betaalt, verschilt ook per verzekering. Dit hangt ook weer af van de kosten die er gemaakt gaan worden. Denk dus goed na over wat je wensen zijn en welke polis hierbij past

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van informatie over de thuiszorg en aanverwante gezondheidsonderwerpen.

Contactgegevens

Via info @ amstellandthuiszorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden