Kan ik op mijn oude dag nog een lening afsluiten?

Geplaatst op

Er kunnen tal van redenen zijn waarom je op je oude dag nog een lening zou willen afsluiten. Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om als senior een lening af te sluiten waar het al van doelen mee gediend kunnen worden, bijvoorbeeld het laten studeren van de kleinkinderen tot het aanpassen van de eigen woning. Wat de doelen ook zijn, er is in vele gevallen geld nodig om ze te realiseren. We kunnen je alvast verklappen, een seniorenlening is een gunstige optie voor als je op leeftijd bent. Lees er meer over in deze blog. 

Wat zijn de voordelen van een seniorenlening?

In de introductie hebben we al gesteld dat het steeds gebruikelijk is om een seniorenlening af te sluiten wanneer er bepaalde doelen zijn die gerealiseerd willen worden. Maar wat zijn nu precies de voordelen die verbonden zijn met het afsluiten van een dergelijke lening? In principe is een groot voordeel dat je een geldbedrag ontvangt om een bepaald doel te bekostigen. Zo hoef je niet aan je spaargeld te zitten. Zoals bij alle leningen is het ook bij een seniorenlening erg belangrijk dat je voldoende inkomen hebt om de lening in termijnen terug te betalen. Juist dit terugbetalen in termijnen is een zeer groot voordeel.

Een beter financieel overzicht krijgen 

Stel je hebt meerdere leningen bij diverse partijen lopen en wilt graag alles onderbrengen in een lening voor een lager rentebedrag. Dan is een seniorenlening een uitstekende optie. Zo ben je niet alleen minder geld kwijt aan rente, maar heb je ook te maken met een overzichtelijk maandbedrag. Dit is natuurlijk veel fijner dan meerdere partijen maandelijks te moeten betalen. Zo vergeet je ook niet om een rekening te betalen. Kortom, eigenlijk alleen maar voordelen. Het is belangrijk om te weten dat je een seniorenlening tot je 78ste kunt afsluiten, deze moet dan voor de leeftijd van 81 terugbetaalt worden. 

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over het afsluiten van een seniorenlening en wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Neem dan contact op met leenattent.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van informatie over de thuiszorg en aanverwante gezondheidsonderwerpen.

Contactgegevens

Via info @ amstellandthuiszorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden