Zorg- en reisverzekering vergelijking: kies bewust

Geplaatst op

Verzekering regelen op een makkelijke manier? We nemen graag met je door wat je moet weten om een gedegen keuze te kunnen maken over dit belangrijke vraagstuk. Wil je meer weten over zorgverzekeringen (of andere verzekeringen), dan kun je heel gemakkelijk gebruikmaken van de vergelijkingssite: verzekering.nl. We geven je in deze blog een aantal tips waar je zeker mee verder kunt. Neem het met ons door en doe je voordeel met de handige tips die we je geven. 

Kies slim je zorgverzekering

Veel mensen kiezen hun zorgverzekering op basis van dingen die ze in het verleden hebben gehoord van mensen die ook bij een bepaalde verzekeraar een verzekering hebben afgesloten of ze zijn hun hele leven lang al verzekerd bij een bepaalde verzekeraar en willen daarom niet overstappen. Weer andere mensen zijn pas begonnen met het zorgverzekeren, omdat ze bijvoorbeeld voor het eerst zelf een zorgverzekering moeten afsluiten. Het is erg belangrijk om te weten welke zorgverzekering er nu eigenlijk bij jou past. 

We raden je aan om goed te kijken wat je echt nodig hebt. Soms zijn zorgverzekeringen overdreven uitgebreid en past het in jouw situatie beter om een wat afgeslankte vorm te kiezen. En logischerwijs is het zo, hoe meer je verzekerd je bent voor bepaalde zaken, destemeer premie je betaalt, en andersom natuurlijk.

Zorgverzekering of extra optie op de reisverzekering?

Verzekeringen overlappen elkaar ook wel eens om, wanneer je bijvoorbeeld naar een land op vakantie gaat dat een minder goed zorgstelsel heeft, maar bijvoorbeeld wel privé klinieken, dan is het in sommige gevallen mogelijk dat wanneer je iets overkomt op reis je in een privékliniek komt waar hoge tarieven gerekend worden. Nu is het zo, dat je op basis van je zorgverzekering niet altijd de volledige kosten vergoed kunt krijgen, omdat deze vergoed worden tot aan het Nederlandse tarief en alles wat er boven zit komt voor je eigen rekening. Dan is het nodig om de reisverzekering uit te breiden. Een andere optie is het om een uitgebreidere zorgverzekering buitenland te nemen.

Wanneer je een vergelijking gedaan hebt, dan rolt er een reis- of zorgverzekeraar uit, neem dan altijd contact op met deze en stel je vragen zodat je zeker weet dat waar je voor kiest ook daadwerkelijk bij je past.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van informatie over de thuiszorg en aanverwante gezondheidsonderwerpen.

Contactgegevens

Via info @ amstellandthuiszorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden